2
دانشآموخته حوزه علمیه و دانشجوی دکتری حقوق دانشگاه سیستان و بلوچستان
3
فارغالتحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی
چکیده
بر خلاف حکومتهای غیردینی که تنها دغدغه تأمین رفاه دنیایی شهروندان خود را دارند، حکومت اسلامی علاوه بر آن، وظیفه دارد شرایط مناسب برای دینداری را نیز تأمین نماید. ارتداد، منکری است که غیرمستقیم در قوانین ایران جرمانگاری شده است و ضرورت پیشگیری از آن، بدین جهت است که میتواند نظم اجتماعی را مختلّ سازد و جایگاه والای دین را تضعیف نماید و سعادت شهروندان اسلامی را از حیث روحی به خطر بیندازد.
پیشگیری قاطعانه شارع مقدّس از منظر کیفر در قبال ارتداد، حکایت از اهمّیت بالای مقابله با این جرم دارد؛ ولی مستفاد از روح حاکم بر قوانین اسلام و سیره ائمه اطهار: در جهت تقابل با مقوله ارتداد، این مطلب است که ابتدا از روشهای پیشگیرانه وضعی و اجتماعی استفاده گردد و در نهایت با پیشگیری کیفری اتمام حجّت شود؛ مقاله حاضر با تکیه بر روش کتابخانهای و تحلیلی به بررسی وظیفه تربیتی حکومت در این راستا و نیز جنبههای پیشگیرانه اجتماعی پرداخته و با احصاء علل ارتداد در چهار دسته کلّی، راهکارهایی هشتگانه ارایه نموده تا حکومت اسلامی با بهکار بستن آن، بتواند موجبات کاهش دینگریزی و جرم ارتداد را فراهم آورد.
کیخا, محمدرضا, سرگزی, مجتبی, & بارانی, امیر. (1401). کارویژه حکومت اسلامی در تثبیت باورهای دینی (با تأکید بر جرمانگاری ارتداد). مطالعات فقه سیاست, 2(3), 123-146.
MLA
محمدرضا کیخا; مجتبی سرگزی; امیر بارانی. "کارویژه حکومت اسلامی در تثبیت باورهای دینی (با تأکید بر جرمانگاری ارتداد)". مطالعات فقه سیاست, 2, 3, 1401, 123-146.
HARVARD
کیخا, محمدرضا, سرگزی, مجتبی, بارانی, امیر. (1401). 'کارویژه حکومت اسلامی در تثبیت باورهای دینی (با تأکید بر جرمانگاری ارتداد)', مطالعات فقه سیاست, 2(3), pp. 123-146.
VANCOUVER
کیخا, محمدرضا, سرگزی, مجتبی, بارانی, امیر. کارویژه حکومت اسلامی در تثبیت باورهای دینی (با تأکید بر جرمانگاری ارتداد). مطالعات فقه سیاست, 1401; 2(3): 123-146.